THÉTA

7_Dr Maglics Szilvia_A Vilag es a Hajnal Harmasban a Francia Rivieran_reszlet

 

 

 

T H É T A

 

 

A THÉTA ÁLLAPOT AZ ÚJ GONDOLATOK, A KREATÍV ÖTLETEK, AZ ALKOTÁS, A MEGÚJULÁS, A VÁLTOZÁS, AZ INTUÍCIÓK REMEK FORRÁSA

 

A Théta agyhullám, amit gyakran kreatív energiának is hívunk, sok híres embernek vált hasznára. Albert Einstein is naponta gyakorolta. Jellemzője a megnövekedett intuíciós képesség és a magas fokú kreativitás.” Théta-Ház

 

“Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat, vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.” Einstein

 

 

LELKI FELFRISSÜLÉS THÉTA ÁLLAPOTBAN VÉGZETT KONZULTÁCIÓ SORÁN

 

A más, lelki okokat feltáró módszerek közül a ThetaHealing® technikával végzett konzultáció is nagyszerű lehetőség arra, hogy az egyén saját maga felismerhesse az élete elakadásában résztvevő érzelmi mintákat, történéseket, önkorlátozó tudatalatti programokat, elengedhesse a negatívumokat és szabadon dönthessen azok pozitívra való cseréje mellett.

 

A Vianna Stibal nevéhez fűződő módszer a Világ számos országában sok éve, Magyarországon pár éve tanulható. Aki a ThetaHealing® módszert elsajátította, saját felelősségére önmagán is végezheti. Konzulens segítségét kérve, konzultáció keretében is történhet a levezetés.

 

Az agyhullámok közül a Théta már az elalvás előtti, mély ellazulás állapotára jellemző, ahol nagyon közel lehet kerülni a tudatalattihoz, a cselekedetekben, a viselkedésmintákban szerepet játszó érzelmekhez, félelmekhez, hitrendszerekhez, amik ebben az állapotban átprogramozhatók. Az emlékképek előhívása, a vizualizáció, a belső képek létrehozása könnyen lehetséges. A Théta állapot az új gondolatok, a kreatív ötletek, az alkotás, a megújulás, a változás, az intuíciók remek forrása.

A stressz, a negatív érzelmi hatások káros voltával szemben a pozitív érzelmi megerősítések jótékony szerepe közismert.

„A jobb agyfélteke különleges memóriája folytán, amit érzelmileg átélünk, azt sokkal nehezebben felejtjük el. A pozitív megerősítések szerepe az, hogy óriási érzelmi hatásuk révén áthangolják a tudatműködést. A pszichovegetatív szabályozás átalakul, vagyis a lelki behatásoknak a testre, a vegetatív idegrendszerre gyakorolt hatása révén létrejön egy bizonyos megbékéltség, harmónia, kiegyensúlyozottság.” Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus, egyetemi tanár

 

A konzultáció során egy téma kerül áttekintésre, a feltárást kérő érzésekkel fogalmazza meg a felmerülő kérdésekre a válaszokat. Jöhetnek fel régi emlékképek, történések, el lehet jutni a “negatív” gyökérproblémáig, ami felismerhető és “pozitív” formára cserélhető. A konzulens kíséri a levezetést, az illető saját maga oldja a problémát.

 

Nagyon fontos ennél a technikánál is – nem orvosi gyógyító eljárás, jogi értelemben senki által sem orvosként végzett – és bármilyen más, lelki okokat feltáró módszernél is hangsúlyozni: ha valaki például testi probléma esetén vagy attól függetlenül is keresi az esetleges lelki hátteret, mindenképpen szem előtt kell tartani a komplex szemlélet, a testi, lelki, szellemi harmóniára való törekvés elvét. Esetleges betegségek esetén szükséges a megfelelő szakterületek szerinti orvosi kivizsgálás és az ott javasolt ellátás.

 

A fokozott élettempó, a stressz megterhelő lehet bárki számára. A rendszeres kikapcsolódást, a megnyugvást, az ellazulást, a csendet és a nyugalmat az ember igényli testi, lelki, szellemi értelemben egyaránt. A Théta állapot kitűnő lehetőség a stressz levezetésére és a kikapcsolódásra is.

 

Az új gondolatok, a kreatív ötletek, az alkotás, az időnkénti megújulás harmonikusabbá teheti az életünk!

 

Örömteli változást, lelki felfrissülést és teljes egészséget kívánok:

 

Dr. Maglics Szilvia

 

 

8_Dr Maglics Szilvia_Theta_Chesterfield_Madame Recamier

 

 

Képi illusztráció 1.: Dr. Maglics Szilvia – A Világ és a Hajnal Hármasban a Francia Riviérán – festményrészlet – olaj, vászon 2012

Képi illusztráció 2.: Chesterfield bordó bőr kanapé – Madame Récamier emlékére

 

 

Az oldal részét képezi a honlap „Jogi nyilatkozat” menüpontjában olvasható leírás.