Herpesz, afta lézerkezelése 

Villámlás - Herpesz, afta lézerkezeléseMiért érdemes hepesz vagy afta ellen szoftlézer kezelést alkalmazni? A herpesz vagy az afta fájdalmas, visszatérő megbetegedés. A lézerkezelés lerövidíti a gyógyulás idejét, gyorsan fájdalommentesség érhető el és ritkábbá válik a betegség ismétlődése.

Az afta kialakulásának oka máig tisztázatlan.

Az afta általában 7–10 napig tartó, fájdalmas, 1–3 hét alatt múló elváltozás. Lézer segítségével 4–5 nap alatt gyógyul! A szájnyálkahártyán többnyire 1–5mm átmérőjű, olykor akár 1–2cm nagyságú, vörös udvarú, fehéres fibrinnel fedett kifekélyesedés látható. Az afta önálló vagy csoportos megjelenésű lehet, a környéki nyirokcsomók duzzanata kísérheti, általában heg nélkül gyógyul. Főleg labilis vegetatív idegrendszerű gyermekeken, valamint fiatal felnőtteken jelentkezik, évtizedekig visszatérhet, családi halmozódás is megfigyelhető. Az afta kialakulását bizonyos ételek (pl. dió), fertőzések, hormonális változások (pl. menstruáció) elősegíthetik.

A lakosság körülbelül 90%-a herpesz szimplex vírushordozó.

Az ajkon, az orrbemenetnél, illetve a szájüregben a herpeszes hólyagok megjelenését égő, bizsergő, feszülő érzés előzi meg. A herpesz kialakulását nyáladzás, kellemetlen szájszag, a környéki nyirokcsomók duzzanata, láz, rossz közérzet kísérheti, a betegség fertőző. A hólyagok helyén kifekélyesedés alakul ki, pörképződéssel jár, de heg nélküli a gyógyulás, sajnos gyakori a kiújulás. A fertőzésekben, lázas állapotokban, stressz hatására, túlzott napozás után könnyen megjelenő betegség 1–2 hét alatt rendeződik. Lézer segítségével már az első alkalom után fájdalommentesség érhető el, 3–5 nap alatt lezajlik a gyógyulás! Amennyiben a herpesz megjelenését megelőző feszülést érző betegnél elkezdjük a kezelést, a hólyagok csak részlegesen alakulnak ki, gyorsabb lehet a javulás.

A lézer fájdalmatlan, jótékony hatása gyorsan jelentkezik, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, sebgyógyulást serkentő volta miatt jelentősen lerövidíti a betegség lefolyását!